dinsdag 14 december 2010

Dàt doen wat je wérkelijk wilt! De waarde van Essentiecoaching.


Honderden mensen hebben we al mogen coachen. Er zijn echter ook nog mensen die Essentiecoaching (nog) niet kennen, of niet weten wat het inhoudt. Dat leg ik hier graag uit. Zoals het woord Essentiecoaching wellicht al zegt: het betreft coaching waarbij er direct naar je essentie, en de onderliggende essentie van je vraag, gekeken wordt. Zodat je veel makkelijker dát gaat doen wat je wèrkelijk wilt.

Helder waarnemen, het zogenaamde “readen”.

Essentiecoaching is het samenbrengen van het helder waarnemen van energie/informatie (het "readen") en concreet fysiek handelen in het hier en nu. Oftewel de vertaalslag maken van wat er WEZENLIJK speelt naar de uitwerking in het dagelijks leven en de dagelijkse realiteit. Een prachtige mix tussen spiritualiteit/droomwereld en concreetheid/materie. Met name het helder waarnemen maakt dat je snel gaat voelen: “Dit gaat ergens over! Dit gaat over mij!” En dan gaat het niet over wat je allemaal vertelt, maar over wie jij bent.

Wezenlijke verlangens

Wat we doen is het kijken naar wezenlijke verlangens, je vraag, en vervolgens in stappen toewerken naar de realisatie hiervan. Dit realisatieproces is een belangrijk proces van bewustwording. Hoe beter en meer je jezelf kent, hoe beter je weet wat je zelf wezenlijk nodig hebt.

Hierbij zet je ook flinke stappen in lichaamsbewustzijn. We kennen allemaal wel het helemaal opgeslokt kunnen worden door de omstandigheden. Dat je dingen aan het doen bent en je plotseling afvraagt: waarom, of voor wie, doe ik dit eigenlijk? Dit kan vaak gebeuren als je keuzes en beslissingen helemaal “vanuit je hoofd” oftewel je ratio maakt. Zodra je meer in je lichaam zakt (oftewel meer gaat voelen) kan het hele perspectief veranderen. Dingen en zaken die voorheen zo belangrijk leken, zijn dat plotseling veel minder. Je gaat wellicht andere zaken waarderen. Of bestaande zaken “anders” waarderen. Dit heeft te maken met een meer authentiek perspectief vanuit “jezelf”. Je creaties worden niet meer (of veel minder) gevoed door verwachtingen/verlangens van je omgeving en/of maatschappij/cultuur.

Aan het roer van je leven

Je komt dus meer in je eigen autonomie. Verantwoording nemend voor wat er gebeurt in je leven, en wetende dat de mogelijkheid tot de eerste stap telkens bij jezelf ligt. Hoe eng het overigens ook kan zijn om deze stap te zetten.

Als je kiest voor Essentiecoaching kies je dus voor jeZelf. Je zet een flinke stap in persoonlijke groei, bewustwording en in je leven. Werk maakt daar een wezenlijk onderdeel van uit. Alleen of je het na afloop van Essentiecoaching dan nog als “werk” zult ervaren is maar de vraag! Het is dan veel meer een vertaling van wie je bent en wat je wilt realiseren. Een uiting van JOU! (waar je dan ook nog eens je inkomen mee vergaart).

In de volgende blogs zal ik tips geven hoe je thuis, in je eigen situatie, Essentiecoaching kunt toepassen voor jezelf. Daarbij zal ik dan ook wat praktijkvoorbeelden beschrijven. Wil je niets missen? Volg me dan op Twitter: @essentiecoach of www.essentiecoaching.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten